Alzheimer Nederland
Ga direct naar de contentGa direct naar de footer

Onze gratis online trainingen over omgaan met dementie

Hieronder vind je een overzicht van al onze trainingen met een kleine omschrijving van de inhoud. Zo weet je precies wat je kunt verwachten van deze gratis online cursussen! Word jij ook dementievriendelijk?

Onze tips voor het omgaan met dementie

  • Laat mensen met dementie in hun waarde en neem hen serieus. Wees belangstellend en ga zo veel mogelijk mee in hun beleving.
  • Stel jezelf voor en vertel wat je komt doen. Een naambordje kan helpen. Iemand met dementie herkent jou mogelijk niet (meer).
  • Praat in korte zinnen. Stel één vraag per keer. Wacht even totdat je reactie krijgt. Kijk of je begrepen wordt. 
Dementievriendelijke samenleving samen dementie vrouw

Over het initiatief Samen dementievriendelijk

Samen dementievriendelijk is een gezamenlijk initiatief van Alzheimer Nederland en het ministerie van VWS. Al ruim 5 jaar brengen we met succes dementie en hoe om te gaan met mensen met dementie onder de aandacht. Het programma Samen dementievriendelijk draagt bij aan één van de bouwstenen van de Landelijke Strategie Dementie: ‘Een samenleving die is voorbereid op het stijgend aantal mensen met dementie’. Met als doel dat mensen met dementie en hun mantelzorgers zich beter ondersteund voelen, ook door de samenleving. Samen op weg naar een (nog) meer dementievriendelijke samenleving!

Oma Truus verhaal samen dementievriendelijk