Meer ervaringsverhalen

 • rolstoeldansen met dementie
  Anja organiseert rolstoeldansmiddagen voor ouderen met dementie
  Mooie momenten in het vrijwilligerswerk

  Anja van Wijk is 30 jaar en woont in Den Bosch. Vanwege complicaties bij haar geboorte zit Anja in een rolstoel. Ze doet vrijwilligerswerk bij ouderen met dementie in zorginstelling Van Neynsel-Boswijk. "Het is mooi om bij de bewoners op een simpele manier een lach op hun gezicht te toveren of samen met een bewoner mooie momenten te beleven."

 • ervaringsverhaal-willem
  De ouderen met dementie zijn mijn lievelingetjes
  "Ik noem het geluksmomentjes"

  Willem Bakker woont met zijn gezin in Westwoud, een klein dorpje tussen Hoorn en Enkhuizen in West-Friesland NH. Als hij wordt afgekeurd vanwege spierreuma en een mislukte herniaoperatie besluit hij het negatieve om te buigen naar het positieve en zich in te zetten voor zijn medemens, waaronder ook mensen met dementie.

 • ervaringsverhaal-monuta
  "Wegomleidingen zijn natuurlijk heel goed denkbaar"
  Wondere wereld

  Op de website van Monuta vertellen medewerkers over de dingen die zij meemaken in hun bijzondere werkomgeving. Het verhaal van Ina Duijndam, uitvaartverzorger bij Monuta Duijndam, willen wij hier graag delen.

 • dementievriendelijke conducteur
  Omgaan met dementie in het openbaar vervoer
  ”Ik kan er niet bij dat ik de weg kwijt ben”

  Angela is hoofdconducteur bij NS. Zij ontmoet in haar werk dagelijks bijzondere mensen en beleeft regelmatig mooie en ontroerende momenten op de trein. Zo ook die ene dag toen die oude meneer zijn vrouw kwijt was…

 • dementievirendelijk in het openbaar vervoer
  Momenten die je bijblijven
  “Ik zal die lieve, correcte man nooit vergeten”

  Bert is hoofdconducteur bij NS. Hij is in zijn werk wel gewend aan bijzondere situaties en onverwachte reacties van reizigers. Maar het verhaal van de verwarde reiziger in de trein van Amsterdam naar Rotterdam zal hem altijd bijblijven. 

 • ervaringsverhaal-annet
  Het avontuur van Annet en Willem
  De man die alleen achterbleef op het perron

  Als individueel begeleider treint Annet regelmatig met Willem (60). Hij heeft dementie. Soms loopt een reis niet helemaal als gepland. Annet vertelt...

 • trudi-roothuis-dementievriendelijk
  Van vrijwilliger naar professioneel wandelcoach
  Genieten van de natuur en de geuren onderweg

  Via een baan als kleuterleidster en een functie in het office management verlegde Trudi Roothuis haar grenzen en volgde een opleiding tot Ouderenadviseur. Later startte ze haar eigen bedrijf als professioneel wandelcoach. Vanuit die functie wandelt zij inmiddels ook tweemaal per week een uurtje met mensen met dementie.

 • ouderentandarts dementievriendelijk
  Nicole Teeuwissen is ouderentandarts én trainer bij Samen dementievriendelijk
  "Iets betekenen voor kwetsbare mensen, dat is bijzonder"

  Al 23 jaar doen ouderen, voornamelijk tachtigplus, voor haar hun mond open. Letterlijk. Want onze trainer Nicole Teeuwisse uit Sittard is tandarts geriatrie. Daar zijn er niet veel van in Nederland. "Mensen met dementie zitten na een goede behandeling veel beter in hun vel. Dat is zo belangrijk. Het komt zelfs voor dat ouderen onnodig overlijden aan de gevolgen van slechte mondgezondheid!"

 • joyce dementievriendelijk
  Dementievriendelijke verhalen
  "Dan is hij ineens weer zijn eigen heldere zelf"

  Op onze website melden zich dagelijks tientallen tot honderden mensen aan om hun steun te betuigen voor een dementievriendelijke samenleving. De redactie ging op zoek naar de verhalen achter deze aanmeldingen. Deze keer: het verhaal van Joyce. Zij tekende als 200.000ste de steunbetuiging!

 • Waterlandse tandartsen dementievriendelijk
  Dementievriendelijk in je werk
  “Sinds de training gaan wij bewuster om met mensen met dementie”

  De praktijk van de Waterlandse Tandartsen was één van de eerste organisaties die door onze trainers getraind werden in het omgaan met dementie. De training maakte hen extra bewust van wat zij konden betekenen voor hun patiënten met dementie. Sindsdien staat de brochure GOED bij hen op de balie.

 • dementievriendelijk in je werk Ans Odekerken Tzorg
  Dementievriendelijk in je werk
  “Soms heb je engelengeduld nodig”

  Als thuishulp kom je regelmatig of zelfs op vaste tijden bij de mensen thuis. Voor mensen met dementie biedt dat houvast en vertrouwen. Ans Odekerken werkt bij thuiszorgorganisatie Tzorg. Zij vertelt over haar ervaringen met mensen met dementie in haar werk.

 • Moustapha Afkir Huis ter Duin
  Dementievriendelijk in je werk
  “Als je oogcontact maakt, luisteren mensen naar je”

  Bij Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk aan Zee zijn mensen met dementie van harte welkom. Als hotelgast of als bezoeker van het restaurant of de brasserie. Onder de vaste gasten van het Grand Hotel bevinden zich meerdere mensen met dementie. Zij komen regelmatig, met of zonder hun partner, langs voor een kopje koffie.