training-thuiszorg-tzorg
Thuishulpen blij met online training

Bevindingen van thuiszorgorganisatie Tzorg

Juist in de thuiszorg krijgen medewerkers te maken met mensen met dementie. Daardoor ontstaan soms onverwachte situaties op de werkvloer. Begin dit jaar ontwikkelden wij daarom samen met thuiszorgorganisatie Tzorg de online training 'In de thuiszorg'. Wat zijn hun ervaringen tot nu toe?

Eigen praktijksituaties

Herkennen van dementie is lastig, zelfs als er een diagnose is gesteld. In de training worden praktijksituaties geoefend waarmee thuiszorgmedewerkers te maken krijgen als ze zorg leveren bij cliënten met dementie. Deze praktijksituaties zijn aangedragen door de medewerkers zelf waardoor de training zeer herkenbaar is. Inmiddels hebben vele medewerkers van Tzorg de training gevolgd. Wij vroegen hen om een eerste terugkoppeling.

Eén van onze cliënten stelde zijn huis beschikbaar voor de fotografie die tijdens de training gebruikt is. Hierdoor zijn de praktijksituaties heel erg realistisch.

training-thuiszorg-tzorg-koffie

Praktische verdieping

"De branchetraining biedt een goede, praktische verdieping op de algemene dementievriendelijk training, die een groot aantal van onze thuishulpen eerder dit jaar heeft gevolgd", vertelt Fleur Schalkwijk, marketeer bij Tzorg. "We vonden het ook heel bijzonder dat we bij het ontwikkelen van de training hulp kregen van één van onze cliënten die ook in Tzorg’s cliëntenraad zit. Hij stelde zijn huis beschikbaar voor de fotografie die tijdens de training gebruikt is. Hierdoor zijn de praktijksituaties heel erg realistisch."

Mooie doelstellingen

"De online training wordt erg enthousiast ontvangen door onze medewerkers, waaronder bijna 9000 thuishulpen. Net voor de zomerperiode hebben we een oproep gedaan om de training te volgen", vervolgt Fleur. "Inmiddels heeft bijna 10% van de medewerkers de branchetraining met succes afgerond. We hopen dat dit aantal, nu de zomervakantie voorbij is, de komende tijd verder toeneemt. We promoten de training dit najaar weer extra onder onze thuishulpen. Ons doel is dat eind 2017 ongeveer de helft van onze medewerkers de training heeft gevolgd!"

Enkele reacties van de thuishulpen van Tzorg:

  • "Ik vond het erg interessant en leerzaam, maar ook herkenbaar omdat mijn oma dementie heeft"
  • "De training was absoluut de moeite waard! Bedankt!"
  • "Leuk zo'n cursus en erg leerzaam!"
  • "Leuke training!"
  • "Interessant, leerzaam en belangrijk in de thuiszorg!"
online-training-thuiszorg

Test je kennis!

Werk jij ook in de Thuiszorg? Test nu je kennis van dementie met onze gratis online training 'In de thuiszorg'.