Dementievriendelijke bank ABN AMRO
Na Bergen op Zoom nu landelijke trainingen

Dementievriendelijk warm welkom bij landelijke ABN AMRO kantoren!

Eind mei 2017 berichten wij over de 'Dementievriendelijke warm welkom training' bij ABN AMRO in Bergen op Zoom. In dit verhaal werd gemeld dat, wanneer de training succesvol bleek, ABN AMRO de training in het hele marktgebied, of misschien zelfs landelijk wilde inzetten. Goed nieuws: dat moment is nu aangebroken!

Succesvolle doorontwikkeling

Floormanager Ingrid van der Meeren, die in haar persoonlijke omgeving te maken kreeg met Alzheimer, stond aan de basis van die eerste training in Bergen op Zoom. Zij stuurde ons bericht dat deze training nu verder doorontwikkeld is, zodat hij te gebruiken is voor de medewerkers van álle ABN AMRO kantoren in Nederland! Er is een volledig draaiboek beschikbaar met bijbehorende PowerPointpresentatie en daarin ook de links naar de websites van Samen dementievriendelijk en Alzheimer Nederland. Hierdoor wordt het voor iedereen binnen ABN AMRO makkelijk om ook deze training te gaan doen, en bij te dragen aan een dementievriendelijke samenleving.

Dementievriendelijke bank ABN AMRO

Lancering op Wereld Alzheimer Dag

Ingrid vertelt: "De trainingsmaterialen zijn eindelijk klaar en op Wereld Alzheimer dag is onze training binnen ABN AMRO landelijk gelanceerd zodat straks op élk ABN AMRO kantoor in Nederland de sticker kan prijken waaruit blijkt dat ABN AMRO Dementievriendelijk is!"

Dementievriendelijke bank ABN AMRO

Held op sokken 

Omdat ABN AMRO graag aandacht wil besteden aan Wereld Alzheimer Dag ging op die dag een speciale interne "pagina" de lucht in, genaamd 'Held op Sokken'. De pagina verwijst naar de Alzheimersocks die het dilemma van dementie uitbeelden. Op de pagina staat een link waarmee medewerkers van ABN AMRO de Alzheimersocks kunnen kopen, maar er staat ook een link naar de website van Samen Dementievriendelijk. "Ennnnnn... onze training krijgt hier een prominente plaats!", glundert Ingrid.

"Omdat ons kantoor koploper en initiatiefnemer is in het Dementievriendelijke Warm Welkom voor onze klanten, hebben we een ludieke foto gemaakt met de Alzheimersocks”, vertelt Ingrid. “Deze wordt op de Held op Sokken-pagina geplaatst. En kantoordirecteur René van Tilborgh schrijft daarbij een blog met ons verhaal als voorbeeld."

Jouw organisatie ook dementievriendelijk?

Dat kan! Vele organisaties komen in aanraking met mensen met dementie. Daarom biedt Samen dementievriendelijk (branche)trainingen op maat. Zowel online als meer intensieve trainingen op locatie.