Laat zien hoe dementievriendelijk jouw organisatie is

Jouw eigen bedrijfspagina bij Samen dementievriendelijk

Als maatschappelijk betrokken organisatie wil je alle bezoekers en klanten goed en gericht helpen. Ook mensen met dementie. Met een eigen bedrijfspagina laat je zien dat ook jullie bedrijf zich sterk maakt voor een dementievriendelijke samenleving en zijn jullie een voorbeeld voor andere bedrijven.

Hoe werkt het?

Op jullie bedrijfspagina kunnen de medewerkers inloggen met hun werk e-mailadres en één of meerdere gerichte online trainingen Omgaan met dementie volgen. Op de pagina vinden zij informatie over de motivatie om als organisatie dementievriendelijk te worden, uitleg over de trainingen en de stappen die zij moeten volgen om een training te doen.

Belangrijk om te weten:

  • Jij kunt de trainingsresulaten van je medewerkers downloaden als excelbestand
  • Wanneer 70-80% van de medewerkers een training heeft afgerond krijgt jullie bedrijf een plek op de pagina 'Dit zijn onze ambassadeurs'
  • De bedrijfspagina's zijn bedoeld voor organisaties met meer dan 500 medewerkers. Is jouw bedrijf kleiner? Neem dan een kijkje op 'Maak je eigen team aan'

 

In vier stappen een bedrijfspagina

Wij ondersteunen het maatschappelijke doel van de dementievriendelijke beweging in Nederland. Want ook mensen met dementie verdienen een respectvolle benadering - MAATbeveiliging

En dan?

Na ontvangst van het compleet ingevulde formulier + afbeelding(en) nemen wij contact op en bouwen wij voor jullie een bedrijfspagina. De teksten worden door ons geredigeerd en de pagina wordt vervolgens ter controle aan jullie voorgelegd met uiteraard mogelijkheid tot wijzigingen of aanpassingen. Behalve de door jullie aangeleverde teksten en afbeeldingen bevat de pagina ook informatie over Samen dementievriendelijk en onze contactgegevens (bekijk de voorbeeldpagina hierboven). Wanneer alles naar wens is gebouwd wordt de pagina op een door jullie bepaalde datum en tijdstip live gezet.

Waarom een eigen bedrijfspagina?

Een op de vijf Nederlanders krijgt dementie. Hoe wij als samenleving daarmee omgaan is een belangrijk vraagstuk. Samen dementievriendelijk staat voor een Nederlandse samenleving die zich bewust is van de impact van dementie. Die mensen met dementie en hun mantelzorgers kan ondersteunen waardoor zij langer en beter onderdeel uit kunnen blijven maken van de maatschappij. Daarin zoeken we zoveel mogelijk de samenwerking met bedrijven. Onze bedrijfspagina’s geven jouw organisatie een podium.

In de speciaal ontwikkelde trainingen van Samen dementievriendelijk leren jouw medewerkers dementie snel herkennen en kunnen zij mensen met dementie op de juiste manier helpen. Zo verbeteren jullie de dienstverlening en versterk je het imago van jouw organisatie. Dat wordt door de omgeving zeer gewaardeerd. Bekijk hiernaast het praktijkvoorbeeld van MAATbeveiliging.