Ga direct naar de contentGa direct naar de footer

Dit is ons aanbod

Om leerlingen om te leren gaan met dementie hebben we een aantal verschillende opties waaruit je kunt kiezen. Kies een basisles, ga voor een lesreeks of bekijk onze toolkit werkvormen. Of vraag een gastles aan via de knop hieronder! Bekijk al onze opties hier. 

Basisles omgaan met dementie | 50 minuten

Hoe help je als jongere een klant of voorbijganger met dementie? Als je weet hoe je dit doet, kun je lastige situaties in de praktijk beter oplossen of zelfs voorkomen. In deze basisles van 50 minuten leren studenten middels een online training hoe zij kunnen omgaan met mensen met dementie die ze tegenkomen in de praktijk.

Accepteer cookies om de video te kunnen bekijken

Lesreeks zorg + welzijn | 3 lessen van 50 minuten

studenten in hun (toekomstige) beroepspraktijk te maken gaan krijgen met mensen met dementie.
 

Les 1
Tijdens de eerste les worden de …  input volgt later ivm afhankelijk van input podium

Les 2


Les 3

Naasten van mensen met dementie
 

Toolkit werkvormen

Hier vind je diverse actieve werkvormen als aanvulling op je eigen les. De opdrachten te gebruiken voor lessen burgerschap maar ook voor diverse andere vakken zoals doelgroepen, communicatie of xxx. Ook kun je een van onze trainers uitnodigen voor een gastles.

Leerlingen samen dementievriendelijk training

Online jongerentraining

Hoe help je als jongere een klant of voorbijganger met dementie? Als je weet hoe je dit doet, kun je beter met lastige situaties omgaan in de praktijk of zelfs voorkomen. In deze online jongerentraining van 20 minuten leren studenten hoe zij kunnen omgaan met mensen met dementie die ze tegenkomen in de praktijk. De online jongerentraining is los te volgen maar is ook onderdeel van de basisles die 50 minuten duurt. Download de docentinstructies voor de basisles.

Wat is dementie?


Dementie is de naam voor een combinatie van symptomen (een syndroom), waarbij de hersenen informatie niet meer goed kunnen verwerken. Dementie is een verzamelnaam voor ruim vijftig hersenziektes. De meest voorkomende vorm van dementie is de ziekte van Alzheimer.

Werkvormen

Ben je op zoek naar interactieve werkvormen die je kunt gebruiken in de les? Deze kun je hier vinden. 

Liever een gastles?

In onze gastles leren studenten hoe ze kunnen omgaan met mensen met dementie die ze tegenkomen op bijvoorbeeld hun stage of gewoon in het dagelijks leven. Het eerste deel van de gastles gaat over dementie en het herkennen van dementie. In het tweede deel wordt geoefend met voorbeelden die aansluiten op de dagelijkse praktijk. Tot slot bespreken we hoe studenten het geleerde kunnen toepassen en geven we tips.