Ga direct naar de contentGa direct naar de footer

Toolkit met werkvormen

Onze gratis onderwijs toolkit bevat diverse werkvormen die je kunt gebruiken als aanvulling op je eigen lesmateriaal. De opdrachten zijn zowel geschikt voor het voortgezet onderwijs als MBO. Je kunt de werkvormen inzetten tijdens lessen burgerschap maar ook bij andere vakken zoals communicatie

Toolkit Samen dementievriendelijk

Lesmateriaal van LessonUp

Onze kant-en-klare lessen via het platform LessonUp zijn dé manier om jouw leerlingen te onderwijzen over omgaan met dementie. Je kunt de lessen geven op het digibord. De lessen zijn niet alleen educatief maar ook inspirerend: van woordweb tot spinner. Op naar een dementievriendelijk klaslokaal!  

LessonUp - lessen dementievriendelijk

Gastles

Hoe help je als jongere een klant of voorbijganger met dementie? Als je weet hoe je dit doet, kun je lastige situaties in de praktijk beter oplossen of zelfs voorkomen. In deze 2 uur durende gastles leren studenten op een interactieve en speelse manier hoe ze om kunnen gaan met mensen met dementie. De gastles is geschikt voor alle opleidingen en studierichtingen en wordt - bij jullie op school - gegeven door twee ervaren trainers van Samen dementievriendelijk.

Gratis online training voor studenten

Doe een gratis online training met je klas! Het is een e-learning van 15 minuten die studenten in de klas of thuis kunnen maken. Jij als docent kunt een lesbrief downloaden (zie hieronder) zodat je in de klas de training kunt voor- en na bespreken. De studenten kunnen de training ook thuis volgen als voorbereiding op de gastles. 

Kick-off bij jou op school

Wil jouw school omgaan met dementie een kernrol in het onderwijsprogramma geven? Dat juichen wij alleen maar toe. We bieden een kick-off om jouw school een vliegende start te geven. Er zijn meerdere mogelijkheden, we denken graag met je mee via [email protected] of 033 - 303 2504.   

Jongerenprogramma panel mbo docenten studenten

Beeldmateriaal

Wil je jouw lessen verrijken met beeldmateriaal? We wijzen je graag op twee documentaires.

Wei. Zorgen voor pap (2Doc)
Moeder Aan De lijn (2Doc)