handen ineen

Deze organisaties slaan met ons de handen ineen

Van supermarktketen tot advies en hulp bij langer thuis wonen

Steeds meer organisaties zetten zich in voor een dementievriendelijke samenleving. Een greep uit de organisaties die inmiddels met ons samenwerken.

AH Bonuskaart

Albert Heijn biedt trainingen landelijk aan

Na een geslaagde pilot waarbij 10 winkels dementievriendelijk werden, start Albert Heijn nu met gerichte trainingen op locatie. Zo zetten zij de volgende stap op weg naar de titel 'grootste dementievriendelijke supermarktketen van Nederland'. Op dit moment wordt onderzocht welke vestigingen mee willen doen. De online training is nu voor alle 960 vestigingen en haar medewerkers beschikbaar! Houd onze  Tips & Inspiratie of de website in de gaten voor het vervolg.

Logo Rabobank

Rabobank Rijk van Nijmegen zorgt voor regionale impuls

Rabobank Rijk van Nijmegen en zeven gemeenten uit de regio hebben het initiatief genomen om de regio sociaaleconomisch te versterken, onder de naam Rijk van Nijmegen 2025. Een dementievriendelijke samenleving past daar uiteraard naadloos in. Daarom vindt er bij Rabobank Rijk van Nijmegen op zowel 27 en 29 juni een training Goed omgaan met dementie op locatie plaats. Daarnaast zijn 200 collega's uitgenodigd om als team de online training te doen. Wij blijven de ontwikkelingen volgen!

Movisie logo

Movisie zet trainingen in voor bredere kennis

Movisie werkt aan een veerkrachtige samenleving, waarin burgers zoveel mogelijk zelfredzaam zijn. Ook mensen met dementie. Als lidorganisatie van het Deltaplan Dementie streven zij ernaar om vóór de volgende themabijeenkomst dementievriendelijk te worden. Daarom bieden zij onze online trainingen aan binnen het bedrijf. Ze zijn dus goed op weg om een dementievriendelijke organisatie te worden. Zodra het zo ver is ontvangen de medewerkers hun certificaten en mag Movisie het stokje doorgeven aan één van de andere 50 lidorganisaties van het Deltaplan Dementie. Wij houden je op de hoogte.

Lang-zult-u-wonen-logo

Lang zult u wonen helpt jouw huis dementievriendelijk te maken

De Overijsselse organisatie "Lang zult u wonen" en Samen dementievriendelijk gaan de komende jaren intensiever samenwerken. Lang zult u wonen is specialist in het geven van informatie om comfortabel en veilig te wonen. Omdat mensen met dementie ook graag langer thuis wonen ligt samenwerken tussen beide organisaties voor de hand. Je leest er meer over in de Tips & Inspiratie van juli.