Den Hollandschen Cuperus dementievriendelijk

Wij bieden onze klanten de helpende hand

Den Hollandsche Cuperus wordt dementievriendelijk

Iedereen heeft het recht om op een goede manier geholpen te worden. Wij hebben soms mensen met dementie te gast en we willen ook deze mensen graag zo goed mogelijk helpen om een bijzonder gedenkteken voor hun dierbare te realiseren.

Hét dementievriendelijke bedrijf in gedenktekens

Dementie komt veel voor in onze samenleving. Zeker in ons vakgebied is de kans ook groot dat wij in onze winkels iemand op bezoek krijgen die lijdt aan dementie. Misschien een moeder of vader die met zijn of haar volwassen kinderen op zoek is naar een persoonlijk gedenkteken zijn of haar partner. We willen diegene ook betrekken bij het gesprek en op een passende manier helpen. Het is belangrijk dat wij allemaal de juiste vaardigheden leren om deze groep mensen zich echt welkom te laten voelen in onze winkels.

inspiratietuin gedenkstenen

Naast dat wij hét dementievriendelijke bedrijf in gedenktekens willen worden, kan het ook voorkomen dat je met dementie te maken krijgt in je eigen omgeving. Het is dus altijd erg waardevol om hier meer over te leren.

Wij vragen je daarom, als collega van Den Hollandsche Cuperus, de training te volgen, hier op samendementievriendelijk.nl.

Doe mee!

Volg de online training hier op de website en doe mee aan een van de trainingen op locatie. We stellen hiervoor verschillende data beschikbaar. Doe samen met ons bruikbare kennis op en leer praktische vaardigheden die je in je werk, maar ook privé altijd kunt gebruiken.

Wat moet je doen?

  • Klik hieronder op de rode button 'Start de training'
  • Vul je (werk)emailadres in
  • Selecteer 'Medewerker Den Hollandschen Cuperus' in het uitklapmenu
  • Start de training

Samen werken we aan een gastvrij en dementievriendelijk Den Hollandsche Cuperus, waar iedereen terecht kan voor een passend gedenkteken voor zijn of haar dierbare.

Heb je vragen over Samendementievriendelijk?

Neem dan contact op met Gudrun Burger. Je kunt haar bereiken per e-mail op gburger@denhollandsche.nl of per telefoon op 0653806112.

Training GOED omgaan met dementie

Online training 'GOED omgaan met dementie'

In de gratis basistraining GOED omgaan met dementie leer je stapsgewijs vaardigheden die belangrijk zijn wanneer je in contact komt met mensen met dementie. Leer dementie herkennen, contact maken en iemand op de juiste manier helpen, bijvoorbeeld op straat of in de bibliotheek.

Goed omgaan met dementie aan de telefoon

Online training 'Aan de telefoon'

Weet wat je moet doen als je een klant met dementie aan de telefoon krijgt. Deze training is geschikt voor mensen die regelmatig telefonisch klantcontact hebben. Deze training is ontwikkeld in samenwerking met CZ.

Waarom Samen dementievriendelijk?

In Nederland leven naar schatting 270.000 mensen met dementie. Omdat we steeds ouder worden, stijgt dat aantal in 2040 naar 550.000. Mensen leven gemiddeld acht jaar met dementie, waarvan de eerste zes jaar thuis. Wij willen de komende vijf jaar Nederlanders bewust maken van de impact van dementie op de samenleving. Het helpt als mensen dementie niet alleen herkennen, maar vervolgens ook iets kunnen betekenen voor iemand met dementie of een mantelzorger.

Samen dementievriendelijk is een gezamenlijk initiatief van Alzheimer Nederland, pensioenuitvoeringsorganisatie PGGM en het ministerie van VWS en is onderdeel van het Deltaplan Dementie.