Dementievriendelijke organisaties

 • gasten met dementie in de horeca
  “Alles draait bij ons om gastvrijheid en om de gast te verwennen”
  In gesprek met meesterkok Ron Blaauw
  Dementievriendelijke horecabedrijven

  Wie kent ‘m niet? Meesterkok én televisiepersoonlijkheid Ron Blaauw.
  Met een bevlogen team runt hij 4 ‘gastrobars’ in Amsterdam, Laren en Amstelveen. Exclusieve restaurants waar kwaliteit voorop staat en waar gasten met dementie welkom zijn.

 • coop dementievriendelijk
  Ook onze reclames spelen in op maatschappelijke belangen.
  Bij Coop maken we samen het dementievriendelijke verschil

  Supermarktketen Coop gelooft in de kracht van samen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat zij onze online training ‘GOED omgaan met dementie’ opnamen in hun opleidingsomgeving. Met al 5782 getrainde medewerkers zijn zij een geweldig voorbeeld van een dementievriendelijke organisatie!

 • berkelland dementievriendelijk
  Lokale ondernemers en organisaties in actie
  Gemeente Berkelland – nèt dat stapje meer

  Van alle dementievriendelijke gemeenten in Nederland (en dat zijn er al vele) lichten we er graag af en toe één uit. Een gemeente die nèt dat stapje meer doet op weg naar een dementievriendelijke gemeenschap. De gemeente Berkelland is er zo eentje! Wij spraken met Tine Bouwman, projectleider dementie.

 • KHN dementievriendelijk
  In gesprek met Dirk Beljaarts – Algemeen Directeur Koninklijke Horeca Nederland
  Dementievriendelijk in de ‘huiskamer van de samenleving’

  Als er ergens mensen zijn, die in hun werk te maken kunnen krijgen met mensen met dementie, dan is dat wel in de horeca. We praten daarover met Dirk Beljaarts, Algemeen Directeur Koninklijke Horeca Nederland (KHN). KHN is dé branchevereniging voor de horeca.

Jouw verhaal

Heb jij ook jouw dienstverlening verbeterd om mensen met dementie goed te kunnen helpen? Je hebt vast een verhaal uit de praktijk dat je graag met ons wilt delen. Vertel het ons en help andere organisaties ook dementievriendelijk te worden.

Samen dementievriendelijk
 • Dementievriendelijk in je werk

  “Sinds de training gaan wij bewuster om met mensen met dementie”

  De praktijk van de Waterlandse Tandartsen was één van de eerste organisaties die door onze trainers getraind werden in het omgaan met dementie. De training maakte hen extra bewust van wat zij konden betekenen voor hun patiënten met dementie. Sindsdien staat de brochure GOED bij hen op de balie.

  Waterlandse tandartsen dementievriendelijk
  Hopelijk nemen vele andere praktijken net als wij deze signaalfunctie zeer serieus
 • weesper tc dementievriendelijk
  Weesper T.C. eerste dementievriendelijke sportvereniging
  "Die training zou iedereen moeten doen!"

  Bij de Weesper Tennis Club zijn ze trots: een certificaat en een mooie deursticker Samen dementievriendelijk maakt hen de eerste tennisclub in Nederland, die zich dementievriendelijk mag noemen. Voorzitter Cor Bavinck bevestigt dat het een mooie beloning is, maar benadrukt tegelijkertijd dat de Weesper TC het niet alléén heeft gedaan.

 • dementievriendelijk-Veenendaal
  In Veenendaal kan het!
  Gewoon op de (sport)club, ook als je dementie hebt

  De gemeente Veenendaal staat niet stil. Tot de zomer van 2019 werkt de gemeente met al haar partners aan het dementievriendelijk maken van Veenendaal. In het project ‘Dementievriendelijke samenleving Veenendaal’ werken diverse project- en werkgroepen samen om verandering door te voeren. Anita Schimmel van de King Arthur Groep en lid van de projectgroep ‘Passende daginvulling‘ vertelt ons hoe zij dat aanpakken.

 • Op weg naar een dementievriendelijk Veenendaal
  Zo doen ze dat in Veenendaal
  'Dementievriendelijk zijn' is een werkwoord...

  De gemeente Veenendaal neemt grote stappen op weg naar een dementievriendelijke gemeenschap. Het uitgangspunt is een gemeente waar mensen met dementie zo lang mogelijk zelfstandig kunnen wonen en functioneren. Lees hoe zij dat aanpakken.

Meld jouw organisatie aan voor een training!

Wil je weten hoe jij in jouw organisatie mensen met dementie beter kunt helpen? Meld je organisatie aan! Mail naar info@samendementievriendelijk.nl of bel 033 - 303 2504 (ma t/m vrij van 9.00-17.00u)

Sticker