Ga direct naar de contentGa direct naar de footer

Ken jij iemand met dementie in jouw buurt?

Dan kun je iets voor hem of haar betekenen! Want iemand met (beginnende) dementie kan zichzelf meestal prima redden, maar soms kunnen zij wel wat hulp gebruiken van mensen uit hun omgeving. Jij kunt hen en hun mantelzorgers op allerlei manieren tot steun zijn. Een klein gebaar of een uurtje van je tijd is vaak al genoeg.

Vind je het spannend om contact te maken met iemand met dementie? In de gratis online training 'In je buurt' leer je dat het niet zo moeilijk is als je misschien denkt. De training bevat een nieuwe situatie: samen wandelen op 1,5m afstand! Hij duurt ongeveer 10 minuten.

Wat doe jij voor je buur met dementie?

Een paar ideeën:

  • Drink eens een kopje koffie bij een buurman of buurvrouw met dementie.
  • Maak samen een korte wandeling of laat samen de hond uit.
  • Houd je buur niet van wandelen? Misschien kunnen jullie samen in de tuin werken.
  • Bekijk samen foto's van vroeger of zing samen liedjes.
  • Help iemand met dementie om boodschappen te doen.
  • Neem iemand met dementie mee naar de sportvereniging of het buurthuis.
koffie kopje dementie zienis1 alzheimer

Als je iemand met dementie tegenkomt...

Dan wil je hen graag op de juiste manier benaderen. Die mevrouw bijvoorbeeld, die tevergeefs aan de gesloten schooldeur trekt. Of die meneer, die plotseling boos en zonder te betalen het café uitloopt. Leer hoe je hen op een goede manier aanspreekt. Hoe?

  • Laat je e-mailadres achter op onze homepage. Daarna kun je meteen je kennis testen in de gratis online training 'GOED omgaan met dementie'. Daarin leer je in een aantal stappen hoe je omgaat met mensen met dementie.
Team training dementie werken met alzheimer

Ja maar... ik ben al dementievriendelijk!

Zorg jij voor iemand met dementie of zet jij je in voor een dementievriendelijke samenleving? Vertel het ons en inspireer anderen! Wil je de dementievriendelijke samenleving in jouw regio vergroten? Samen dementievriendelijk biedt hiervoor handvatten en materialen ter ondersteuning. Neem contact op via [email protected].

Volg ons!

Blijf op de hoogte met de mooiste ervaringsverhalen, het laatste nieuws en de nieuwste dementievriendelijke tips.