Alzheimer Nederland
Ga direct naar de contentGa direct naar de footer

Zien is 1... Doen is 2!

De commercial wordt twee weken uitgezonden op tv en is 4 weken online te zien. In het filmpje zie je reacties van mensen in het dagelijkse leven op iemand met dementie. Mensen herkennen de signalen van dementie niet altijd. Ze zien wel dat er iets aan de hand is, maar weten niet wat ze moeten doen.

Leer goed omgaan met iemand met dementie!

Omgaan met iemand met dementie is makkelijker dan je denkt. Met de juiste kennis en vaardigheden kun je niet alleen zien, maar ook doen! Bekijk de commercial en test daarna in 15 minuten wat jij al weet. Doe de gratis online training 'GOED omgaan met dementie'!

Situaties Basistraining omgaan met dementie

Meer aandacht en kennis is nog steeds nodig

De Dementiemonitor Mantelzorg 2018 liet zien dat mantelzorgers van iemand met dementie twee keer zo eenzaam zijn als de gemiddelde Nederlander. 38% van de mantelzorgers heeft minder contact met familie en vrienden sinds zij zorgen voor hun naaste met dementie. Daarnaast geeft 51% aan dat er geen passende activiteiten zijn voor hun naaste. Dat vraagt om aandacht van alle betrokkenen in de samenleving; mantelzorgers, vrienden, buurtbewoners, lokale ondernemers, beroepskrachten vanuit zorg en welzijn en beleidsmakers. Daarvoor biedt Samen dementievriendelijk gratis online trainingen.

Informatie en advies voor mantelzorgers

Ben je zelf mantelzorger? Neem dan eens een kijkje op het platform Dementie.nl. Dit platform biedt praktische hulp en advies bij de zorg voor iemand met dementie. Ook vind je er blogs en verhalen en kun je op het platform ervaringen delen met andere mantelzorgers van mensen met dementie.