Alzheimer Nederland
Ga direct naar de contentGa direct naar de footer

"Ik wil brood"

In de commercial zien we een man met dementie die wekelijks zijn brood gaat halen bij de bakker. "Ik wil brood", zegt hij. Omdat keuze uit meerdere broden verwarrend werkt voor iemand met dementie, laat het meisje achter de toonbank hem kiezen tussen 2 broden. Zij heeft duidelijk de gratis online training 'Goed omgaan met dementie' gevolgd. Met wat kennis en begrip kun je veel voor klanten met dementie betekenen!

Waarom commercials?

Onze commercials zijn onderdeel van onze campagne, die zich richt op het verhogen van kennis van dementie en het goed omgaan met mensen met dementie in onze maatschappij. Zo vragen we aandacht en creĆ«ren we bewustzijn voor het onderwerp dementie en maken het bespreekbaar.
Hoe wij als samenleving omgaan met dementie is een belangrijk vraagstuk. Mensen met dementie zijn de eerste jaren uitstekend in staat om zelf de regie te houden. Het is voor hen belangrijk dat zij zo lang mogelijk kunnen blijven meedoen in de maatschappij. Wij willen de komende jaren Nederlanders bewust maken van de impact van dementie op de samenleving. Het helpt als mensen dementie niet alleen herkennen, maar vervolgens ook iets kunnen betekenen voor iemand met dementie of een mantelzorger.

Commercials samen dementievriendelijk