Commercials

Hoe maken we dementie bespreekbaar?

Met onze commercials creĆ«ren we bewustzijn in de maatschappij zodat dementie bespreekbaar wordt. Al onze commercials zijn gebaseerd op waargebeurde situaties uit het dagelijkse leven van mensen met dementie, verkregen van ervaringsdeskundigen.

23 juni 2020

Commercial 'Kan ik voor jou'

In deze commercial roepen we iedereen op om eenvoudig hulp te bieden aan mensen met dementie en hun mantelzorgers met behulp van de  'Kan ik voor jou' kaart. Deze commercial is genomineerd voor de Gouden Loeki Award 2020 van Ster reclame! 

17 februari 2020

Commercial 'Omgaan met dementie op straat' - Hans

Hans heeft dementie. Net als 280.000 andere Nederlanders. Maar niet iedereen op straat weet hoe ze hem kunnen helpen. Weet jij het wel?

27 augustus 2018

Commercial 'Zien is 1... Doen is 2!' - Wilma

Wilma heeft dementie. De voorbijgangers zien wel dat er iets met haar aan de hand is, maar weten niet wat ze moeten doen.

9 januari 2017

Commercial 'Bij de bakker'

Hoe help je iemand met dementie die niet meer weet welk brood hij ook al weer wilde kopen? De medewerkster van de bakker legt dat in deze commercial uit.

14 november 2016

Commercial In het zwembad

In de commercial zie je dat de schoonvader niet snapt hoe hij de deur tussen de kleedruimte en het zwembad open moet maken. Wordt hij geholpen? Wat zou jij doen?

17 oktober 2016

Commercial De buurvrouw

Deze commercial gaat over Hilde. Hilde heeft dementie. Haar man zorgt voor altijd voor goed haar. Als hij even weg moet, vraagt hij of de buurvrouw even op Hilde wil letten. 

21 september 2016

Commercial Altijd wel iemand

Een lieve dame wandelt in het park. Ze weet niet meer hoe ze thuis moet komen. Vroeger zorgde haar man voor haar, maar hij is overleden en nu voelt ze zich verloren. Gelukkig merkt een dementievriendelijke jongeman op een fiets haar op. Wijst hij haar de goede kant uit?