Dementievriendelijk in het zwembad

Commercial 'In het zwembad'

De meeste mensen met beginnende dementie wonen na de diagnose nog zo lang mogelijk thuis. Zij gaan er vaak nog alleen op uit, bijvoorbeeld naar de supermarkt of het zwembad. Meestal zonder problemen, maar soms gaat het toch mis. Daarom is het belangrijk ook jíj dementie kunt herkennen, zodat jij hen in moeilijke momenten de juiste hulp kunt bieden.

https://vimeo.com/208648477

Stel je voor...

Je bent in het zwembad en je ziet iemand worstelen met de deur. Hij lijkt niet te begrijpen dat hij alleen maar hoeft te duwen. Help jij hem en houd jij de deur voor hem open?

In deze commercial zie je dat de schoonvader door de dementie niet snapt hoe de deur tussen de kleedruimte en het zwembad open moet. Hij raakt daar erg van in de war. Gelukkig is er dan meestal wel iemand die even de deur voor hem open houdt. 

Doe Goed

Wil jij ook dementievriendelijk worden?

Teken voor een dementievriendelijk Nederland en doe onze gratis online training 'GOED omgaan met dementie'. Daar leer je in een paar stappen dementie herkennen en beter contact te maken met iemand met dementie!

Bekijk ook onze andere commercials

De commercial ‘Altijd wel iemand’ vertelt hoe belangrijk het is dat er iemand is die kan helpen, als iemand met dementie even niet meer weet hoe zij thuis moet komen.

De commercial 'De buurvrouw' laat zien hoe gemakkelijk jij iets kunt betekenen voor iemand met dementie in jouw buurt. Een of twee uurtjes per week is vaak al genoeg.

"Ik wil brood", zegt de man met dementie in onze commercial 'Bij de bakker'. Kiezen uit meerdere broden is verwarrend, dus geeft de medewerkster hem de keuze uit 2 broden.