Dementievriendeijke buurvrouw

Commercial 'De buurvrouw'

Stel je voor... je buurvrouw heeft dementie. En je weet hoe zwaar het is voor je buurman om de hele dag voor haar te zorgen. Wat doe jij om hen te helpen?

"Als de gordijnen te lang dicht blijven..."

Hilde heeft dementie. Haar man zorgt voor haar. Als hij weg gaat, vraagt hij of de buren een beetje willen opletten. Als de gordijnen te lang dichtblijven gaat de buurvrouw even op de koffie. Ze stelt haar buurvrouw gerust en vraagt of ze de gordijnen open mag doen.

GOED omgaan met dementie

Wil jij ook dementievriendelijk worden?

Teken voor een dementievriendelijk Nederland en doe onze gratis online training 'GOED omgaan met dementie'. Daar leer je in een paar stappen dementie herkennen en beter contact te maken met iemand met dementie.

Bekijk onze andere commercials

De commercial ‘Altijd wel iemand’ vertelt hoe belangrijk het is dat er iemand is die kan helpen, als iemand met dementie even niet meer weet hoe zij thuis moet komen.

In de commercial 'Houd jij de deur open' heeft iemand met dementie moeite om de deur naar het zwembad te openen. Gelukkig houdt iemand dan even de deur open.

"Ik wil brood", zegt de man met dementie in onze commercial 'Bij de bakker'. Kiezen uit meerdere broden is verwarrend, dus geeft de medewerkster hem de keuze uit 2 broden.