dementievriendelijke bakkerij

Commercial 'Bij de bakker'

Stel je voor...
Je bent medewerker of klant bij de bakker (of de slager of de drogist) en je merkt dat de meneer die aan de beurt is niet meer goed weet wat hij wilde kopen. Hoe help je hem op een rustige, begripvolle manier kiezen?

"Ik wil brood"

In deze commercial zien we een man met dementie die wekelijks zijn brood gaat halen bij de bakker. "Ik wil brood", zegt hij. Omdat keuze uit meerdere broden verwarrend werkt voor iemand met dementie, geeft het meisje achter de toonbank hem de keuze uit 2 broden. Met wat kennis en begrip kun je veel voor iemand met dementie betekenen!

dementievriendelijke bakkerij

Herkennen jij en je collega’s dementie?

En weten jullie hoe je iemand met dementie het beste kunt helpen? Leer in een paar stappen dementie te herkennen en beter contact te maken met iemand met dementie. 

  • Test je kennis en doe de gratis online training GOED omgaan met dementie.
  • Werk je in een winkel? Test dan je kennis in onze gratis online training 'In de winkel'.
  • Benieuwd wat jij voor iemand met dementie kunt doen op je werk? Bekijk de mogelijkheden.

Bekijk onze andere commercials

De commercial ‘Altijd wel iemand’ vertelt hoe belangrijk het is dat er iemand is die kan helpen, als iemand met dementie even niet meer weet hoe zij thuis moet komen.

De commercial 'De buurvrouw' laat zien hoe gemakkelijk jij iets kunt betekenen voor iemand met dementie in jouw buurt. Een of twee uurtjes per week is vaak al genoeg.

In de commercial 'Houd jij de deur open' heeft iemand met dementie moeite om de deur naar het zwembad te openen. Gelukkig houdt iemand dan even de deur open.