Dementievriendelijk in het park

Commercial 'Altijd wel iemand'

Contact maken en iemand met dementie de goede kant op helpen. Daar draait het om in deze commercial.

https://vimeo.com/208107089

"Volgens de dokter heb ik dementie"

Een lieve dame wandelt in het park. Haar adres staat op een briefje dat ze bij zich draagt, maar ze weet niet meer hoe ze thuis moet komen. Vroeger zorgde haar man voor haar, maar hij is overleden en nu voelt ze zich verloren. Gelukkig merkt een dementievriendelijke jongeman op een fiets haar op. Hij maakt contact, loopt even gezellig met haar op en wijst haar weer de goede richting. Zo komt ze weer veilig thuis.

Doe GOED, net als onze fietser!

Wil jij net als onze fietser ook dementievriendelijk worden? Teken dan voor een dementievriendelijk Nederland en doe onze gratis online training GOED omgaan met dementie. Daar leer je in een aantal stappen hoe je dementie herkent en wat je kunt doen als je iemand met dementie tegenkomt. Het kost je een kwartiertje van je tijd.

Bekijk onze andere commercials

De commercial 'De buurvrouw' laat zien hoe gemakkelijk jij iets kunt betekenen voor iemand met dementie in jouw buurt. Een of twee uurtjes per week is vaak al genoeg.

In de commercial 'Houd jij de deur open' snapt iemand met dementie in het zwembad niet hoe hij een deur moet openen. Gelukkig houdt iemand dan even de deur open.

"Ik wil brood", zegt de man met dementie in onze commercial 'Bij de bakker'. Kiezen uit meerdere broden is verwarrend, dus geeft de medewerkster hem de keuze uit 2 broden.