Alzheimer Nederland
Ga direct naar de contentGa direct naar de footer

Ontvang een gratis zakje Vergeet-mij-niet-zaadjes!

Tijdelijk ontvangt iedereen die de basistraining afrondt als bedankje een zakje vergeet-mij-niet-zaadjes. Zaai de vergeet-mij-nietjes en laat zo zien dat wij mensen met dementie niet vergeten. Samen maken we heel Nederland dementievriendelijk.  

Bijzondere bloemetjes

Het vergeet-mij-nietje is een bloem die je niet snel zal vergeten. Door de hoeveelheid donzige bloemetjes die kunnen ontstaan zal de blauwe en soms roze bloemenpracht een onvergetelijke indruk achterlaten. 

Je kunt vergeet-mij-nietjes tussen juni en september in potten of in de tuin zaaien. De daaropvolgende lente zullen de vergeet-mij-nietjes gaan bloeien.  

Moeder dochter bloemen planten vergeet mij niet dementie
0 mensen in Nederland gingen jou voor en zijn dementievriendelijk!

Waarom dementievriendelijk?

Er zijn op dit moment 290.000 Nederlands die dementie hebben. Dit aantal zal waarschijnlijk verdubbeld zijn in 2050. Hoe wij als samenleving omgaan met dementie is dus een belangrijk vraagstuk. Mensen met dementie zijn de eerste jaren uitstekend in staat om zelf de regie te houden. Er moet voorkomen worden dat zij onzeker worden door de dementie en thuisblijven, want daardoor vereenzamen ze. Dat gun je niemand! 

Dat vraagt om begrip en hulp van jou en de samenleving. Daarom is het belangrijk dat ook jíj dementie kunt herkennen en weet hoe je mensen met dementie kunt helpen. Dit doe je door onze gratis training van 15 minuten te volgen. Je ontvangt na het afronden van de training een gratis zakje Vergeet-me-nietjes!

Dementievriendelijke samenleving samen dementie vrouw