Alzheimer Nederland
Ga direct naar de contentGa direct naar de footer
0 mensen in Nederland gingen jou voor en zijn dementievriendelijk!

Ontvang het unieke kookboekje 'Recepten om nooit te vergeten'

Je weet het nog precies: Die geur van dat éne gerecht zoals jouw moeder, opa, zus of buurvrouw dat altijd maakte. Herkenbaar uit duizenden en door niemand zo lekker klaargemaakt. Maar wat als dat recept wordt vergeten, bijvoorbeeld als gevolg van dementie? Wij hebben 20 van dit soort recepten gebundeld in ons kookboekje ‘Recepten om nooit te vergeten’. Wanneer jij nu onze training afrondt, ontvang je dit boekje als bedankje! Na het afronden van de training kun je het boekje direct downloaden. 

Kookboekje Recepten dementie online training
Dit recept is voor mij wat mijn oma was. Iemand die van eenvoudige dingen iets heel speciaals kon maken

— Fenny over haar recept uit het kookboekje

Een boekje vol recepten met liefdevolle verhalen en herinneringen 

Naar aanleiding van onze 'Onvergetelijke recepten' actie ontvingen wij talloze recepten met liefdevolle verhalen en herinneringen aan dierbaren. Uit deze recepten koos TV-kok Caspar Bürgi de twintig mooiste, met als winnaar de Schoenlapperstaart van Fenny Wiss. Die recepten werden gebundeld in een prachtig kookboekje, met een voorwoord van Caspar. 

recept caspar burgi alzheimer dementie training

Waarom dementievriendelijk?

Er zijn op dit moment 290.000 Nederlands die dementie hebben. Dit aantal zal waarschijnlijk verdubbeld zijn in 2050. Hoe wij als samenleving omgaan met dementie is dus een belangrijk vraagstuk. Mensen met dementie zijn de eerste jaren uitstekend in staat om zelf de regie te houden. Er moet voorkomen worden dat zij onzeker worden door de dementie en thuisblijven, want daardoor vereenzamen ze. Dat gun je niemand! 

Dat vraagt om begrip en hulp van jou en de samenleving. Daarom is het belangrijk dat ook jíj dementie kunt herkennen en weet hoe je mensen met dementie kunt helpen. Dit doe je door onze gratis training van 15 minuten te volgen. 

Samen dementievriendelijk training waarom