Alzheimer Nederland
Ga direct naar de contentGa direct naar de footer

Weet jij wat je moet doen?

Stel je voor... Een man loopt zonder te betalen weg, en wordt boos als je hem daarop aanspreekt. Of je merkt bij een mevrouw dat ze de menukaart niet helemaal goed begrijpt. Weet jij hoe je dan het beste kunt reageren? Test in 15 minuten je kennis in de gratis online training 'In de horeca'.

Hoe werkt de online training?

Hoe ga jij om met gasten met dementie?

In Nederland leven 290.000 mensen met dementie, van wie de meesten gewoon thuis wonen. Wanneer zij horecagelegenheden bezoeken, kunnen zich allerlei situaties voordoen waar je misschien nog niet op voorbereid bent. Test daarom je kennis over omgaan met gasten met dementie en doe de online training ‘In de horeca’.

Horeca training dementie klanten bezoekers
Toen die mevrouw wilde betalen kon ze haar portemonnee niet vinden. Ze werd boos en eiste dat ik haar portemonnee terug zou geven. Ik wist niet wat ik moest doen!
0 mensen in Nederland gingen jou voor en zijn dementievriendelijk!

"Ik had nog niet besteld!"

Zoals je ziet in de video kan een gast met dementie heel anders reageren dan jij verwacht. Wat zou jij doen als jij deze mevrouw bediende? Weet jij hoe je het beste kunt reageren? Bekijk het filmpje en maak je keuze! Twijfel je over het antwoord?