Alzheimer Nederland
Ga direct naar de contentGa direct naar de footer

Maak kans op een giftcard voor één van de restaurants van Ron Blaauw!

Rond de training af en maak kans op een giftcard ter waarde van 200 euro, die je te besteden is in één van de restaurants van Ron Blaauw! De actie loopt t/m 19 december 2022. Samen maken we heel Nederland dementievriendelijk.

Ron Blaauw zet zich in voor dementie

Wie kent ‘m niet? Meesterkok én televisiepersoonlijkheid Ron Blaauw. Met een bevlogen team runt hij 4 ‘gastrobars’ in Amsterdam, Laren en Amstelveen. Exclusieve restaurants waar kwaliteit voorop staat en waar gasten met dementie welkom zijn. Hoe zet hij zich in voor mensen met dementie? Lees het in dit interview.

Ron blaauw dementievriendelijk training
0 mensen in Nederland gingen jou voor en zijn dementievriendelijk!

Waarom dementievriendelijk?

Er zijn op dit moment 290.000 Nederlands die dementie hebben. Dit aantal zal waarschijnlijk verdubbeld zijn in 2050. Hoe wij als samenleving omgaan met dementie is dus een belangrijk vraagstuk. Mensen met dementie zijn de eerste jaren uitstekend in staat om zelf de regie te houden. Er moet voorkomen worden dat zij onzeker worden door de dementie en thuisblijven, want daardoor vereenzamen ze. Dat gun je niemand! 

Dat vraagt om begrip en hulp van jou en de samenleving. Daarom is het belangrijk dat ook jíj dementie kunt herkennen en weet hoe je mensen met dementie kunt helpen. Dit doe je door onze gratis training van 15 minuten te volgen. Je ontvangt na het afronden van de training een gratis zakje Vergeet-me-nietjes!

Dementievriendelijke samenleving samen dementie vrouw