Alzheimer Nederland
Ga direct naar de contentGa direct naar de footer

Volg de training en win het boek van Raynor Winn!

De man van Raynor, Moth, heeft een ernstige hersenaandoening. Hierdoor verslechtert zijn geheugen. Na een slechte investering worden Raynor en Moth dakloos. Ze besloten een wandeling van duizend kilometer te gaan maken langs het South West Coast Path. Het Zoutpad is het verhaal dat Raynor schreef over hun reis, om te voorkomen dat haar man door zijn ziekte alles zou vergeten. Het is een hartverscheurend verhaal over doorgaan wanneer alles tegen zit.

Winactie

Vanaf 5 maart maak je na het afronden van de training kans op 1 van de 5 exemplaren van Het Zoutpad van Raynor Winn. Deze actie loopt tot 26 april. Over de uitslag van de actie word je via e-mail op de hoogte gebracht.

Raynor Winn winactie boek het zoutpad
Meer dan vierhonder kilometer pijn, uitputting, honger, wild kamperen en wild weer lagen achter ons. We konden in de bus stappen en wegrijden, terug naar de vertrouwdheid van Wales, om ons op de wachtlijst voor een sociale huurwoning te laten zetten en een goedkope camping voor de winter te zoeken. Moth hield mijn hand vast terwijl de deuren van de bus dichtgingen.

Waarom dementievriendelijk?

Er zijn op dit moment 290.000 Nederlands die dementie hebben. Dit aantal zal waarschijnlijk verdubbeld zijn in 2050. Hoe wij als samenleving omgaan met dementie is dus een belangrijk vraagstuk. Mensen met dementie zijn de eerste jaren uitstekend in staat om zelf de regie te houden. Er moet voorkomen worden dat zij onzeker worden door de dementie en thuisblijven, want daardoor vereenzamen ze. Dat gun je niemand! 

Dat vraagt om begrip en hulp van jou en de samenleving. Daarom is het belangrijk dat ook jíj dementie kunt herkennen en weet hoe je mensen met dementie kunt helpen. Dit doe je door onze gratis training van 15 minuten te volgen. 

Waarom dementievriendelijk

Volg ons!

Blijf op de hoogte met de mooiste ervaringsverhalen, het laatste nieuws en de nieuwste dementievriendelijke tips.