Alzheimer Nederland
Ga direct naar de contentGa direct naar de footer

Win een gratis Ik-vergeet-je-niet-armbandje!

Maak nu kans op een een gratis armbandje als je de gratis training afrondt! Met het armbandje kun je laten zien dat je je mensen met dementie niet vergeet. Het mooie armbandje heeft een handig schuifknoopje, zodat je het armbandje precies op maat kunt dragen. Rond de training af en maak kans, en help ondertussen mee om heel Nederland dementievriendelijk te maken.  

0 mensen in Nederland gingen jou voor en zijn dementievriendelijk!

Waarom dementievriendelijk?

Er zijn op dit moment 290.000 Nederlanders die dementie hebben. Dit aantal zal waarschijnlijk verdubbeld zijn in 2050. Hoe wij als samenleving omgaan met dementie is dus een belangrijk vraagstuk. Mensen met dementie zijn de eerste jaren uitstekend in staat om zelf de regie te houden. Er moet voorkomen worden dat zij onzeker worden door de dementie en thuisblijven, want daardoor vereenzamen ze. Dat gun je niemand! 

Dat vraagt om begrip en hulp van jou en de samenleving. Daarom is het belangrijk dat ook jíj dementie kunt herkennen en weet hoe je mensen met dementie kunt helpen. Dit doe je door onze gratis training van 15 minuten te volgen. 

Dementievriendelijke samenleving samen dementie vrouw