Samen maken we Brabant dementievriendelijk

Wie van deze vijf heeft dementie?

Wellicht verwacht je nu een antwoord op deze vraag. Maar zo gemakkelijk herken je dementie niet aan iemands uiterlijk. Aan het gedrag kun je wél merken of je te maken hebt met dementie. Wil jij de signalen leren herkennen? Doe dan onze gratis online training en test je kennis in slechts 15 minuten!

https://vimeo.com/221985498

Samen maken we Brabant dementievriendelijk!

Onze campagne bestaat uit vijf onderdelen:
Online training - 5 bekende Brabanders - Vergeet-mij-niet tour - Wie van de vijf - Regionale tv commercial 

Doe de gratis online training

Dementie wordt volksziekte nummer één. Dus krijgen we er allemaal mee te maken. Op ons werk, in onze familie of in de wijk. In onze training leer je hoe je om moet gaan met iemand die dementie heeft. Dat is belangrijk, want mensen met dementie willen zo lang mogelijk deel uit blijven maken van de maatschappij. Daar kunnen ze af en toe wel wat hulp bij gebruiken.
Doe mee en maak Brabant dementievriendelijk!

Speciaal voor Brabantse bedrijven:

Eén op de vijf 5 mensen krijgt dementie. Ook binnen jouw bedrijf of gemeente. Het kan je medewerkers treffen, maar ook je klanten. Met een speciale branchetraining vergroot je kennis van dementie in jouw organisatie!

Brabant dementievriendelijk Christel de Laat

Bekende Brabanders delen hun herinnering

Christel de Laat, Wim van der Meeren, Meike de Jong, Karin Bruers en Henri Swinkels staan voor een dementievriendelijk Brabant! Zij hebben de training gedaan, delen hun persoonlijke verhaal en herinneringen en roepen Brabanders op om dementievriendelijk te worden. Welke herinnering mag volgens hen niet worden vergeten?

Christel de Laat, comédienne:

Doe de gij ook mee? Dan maken we samen Brabant dementievriendelijk! Volg de gratis online training.

Meike de Jong, nieuwslezeres:

Laten we er samen voor zorgen dat we in ieder geval onze provincie dementievriendelijk gaan maken.

Karin Bruers, cabaretière:

Word dementievriendelijk. Want als je niet dementievriendelijk bent, bende voor de rest ook niet vriendelijk.

De Vergeet-mij-niet tour door Brabant

Gedeputeerde Henri Swinkels van de provincie Brabant gaf op zaterdag 17 juni in Tilburg het startsein voor de Vergeet-mij-niet-tour. In twee weken toert ons leuke authentieke Volkswagen busje met een promoteam door Brabant. We staan in die weken op marktpleinen en braderieën in diverse steden. Zo maken we mensen bewust van de impact van dementie op de Brabantse samenleving.

Vergeet-mij-niet-tour Samen dementievriendelijk

Wanneer en waar kom je ons tegen?

 • 17 juni 2017 in Tilburg
 • 18 juni 2017 in Rijsbergen
 • 19 juni 2017 in Oss
 • 21 juni 2017 in Oosterhout
 • 22 juni 2017 in Bergen op Zoom
 • 23 juni 2017 in Tilburg
 • 24 juni 2017 in Helmond
 • 25 juni 2017 in Bavel
 • 26 juni 2017 in Roosendaal
 • 27 juni 2017 in Eindhoven
 • 29 juni 2017 in 's Hertogenbosch

Deel je herinnering die niet vergeten mag worden

Door de gevolgen van dementie kunnen herinneringen vervagen of vergeten worden. Vijf bekende Brabanders deelden hun herinneringen. Doe je ook mee? Welke herinnering mag volgens jou niet vergeten worden?

Deel deze herinnering op onze Facebookpagina of tag ons @Samendv in het bericht!

Die heerlijke zondagochtend wandelingetjes met mijn moeder mogen niet vergeten worden

Wie van de 5

Eén op de vijf mensen in Nederland (en dus ook in Brabant) krijgt dementie. De kans dat jij ermee te maken krijgt is groot. Bij familie, vrienden, in de buurt of op het werk. In deze sprankelende quiz stelt presentator Ron vijf kandidaten voor. Eén van hen heeft dementie, maar wie? Zo gemakkelijk herken je dat niet, dus doe de training!

Onze commercial op radio en tv in Brabant

Tijdens de Vergeet-mij-niet tour is onze commercial twee weken te zien en te horen op de regionale tv- en radiozenders. In deze commercial zien we een man met dementie die wekelijks zijn brood haalt bij de bakker. De medewerkster vertelt hoe zij de man met dementie helpt wanneer hij niet meer weet welk brood hij ook alweer wilde kopen. Met wat kennis en begrip kun je veel voor iemand met dementie betekenen. Speciaal hiervoor hebben wij de gratis online training 'In de Winkel' ontwikkeld!