berkelland dementievriendelijk

Gemeente Berkelland wordt écht dementievriendelijk!

Het begint bij ons!

Of u nu een inwoner bent, ondernemer, een vrijwilliger, een lid van een sportvereniging; Iedereen kan te maken krijgen met een klant of inwoner met dementie. En we kunnen allen iets betekenen voor inwoners met dementie.
Het begint met het herkennen van dementie en weten hoe je omgaat met iemand met dementie.

Waarom een training 'Omgaan met dementie'?

De gemeente Berkelland wil samen met u een bijdrage leveren aan de kwaliteit van leven van mensen met dementie. We nodigen u van harte uit om een of meer online trainingen 'Omgaan met dementie' te volgen. Op die manier draagt u uw steentje bij aan een dementievriendelijke gemeente! De trainingen duren ongeveer een kwartier.

berkelland dementievriendelijk

Hoe kunt u meedoen?

  • Kies hieronder de training die het beste bij uw situatie past (of doe ze allemaal!)
  • Klik op 'Start de training'
  • Vul uw (werk)emailadres in
  • Selecteer uw keuze
  • Doe de training
Berkelland dementievriendelijk

Vragen?

Neem contact op met Tine Bouwman, Projectleider Dementie, 06-43044899,
e-mail: t.bouwman@gemeenteberkelland.nl

training goed omgaan met dementie

Online basistraining 'GOED omgaan met dementie'

In de basistraining GOED omgaan met dementie leert u stapsgewijs vaardigheden die belangrijk zijn wanneer u in contact komt met mensen met dementie. Leer dementie herkennen, contact maken en iemand op de juiste manier helpen.

Deze training is geschikt voor iedereen.

dementievriendelijk in je buurt

Online basistraining 'In je buurt'

In de gratis training 'In je buurt' leer je stapsgewijs vaardigheden die belangrijk zijn in het contact met mensen met dementie. Je krijgt tips hoe je met een klein gebaar verschil kunt maken voor iemand die jij kent met dementie. Bijvoorbeeld op een verjaardag, op de (sport)vereniging of in je buurt.

goed omgaan met dementie in de thuiszorg

Online training In de thuiszorg

Werkt u als medewerker Voormekaar of in de thuiszorg en biedt u hulp aan cliënten met dementie? Test uw kennis in deze online training. Deze training is ontwikkeld in samenwerking met Tzorg.

goed omgaan met dementie als vrijwilliger

Online training In het vrijwilligerswerk

Bent u vrijwilliger en komt u regelmatig in contact met mensen met dementie? Doe de training en leer hoe u goed met hen omgaat in verschillende situaties.

veiligheid en toezicht

Online training Veiligheid & Toezicht

Als medewerker in Veiligheid en Toezicht krijgt ook u af en toe te maken met klanten met dementie. Weet u hoe u goed met hen omgaat? Dat leert u in deze training.

Dementievriendelijk in de winkel

Online training 'In de winkel'

Je kunt als medewerker of klant in een winkel, mensen met dementie tegenkomen. Doe de gratis training, zodat je hen goed kunt helpen.

goed omgaan met dementie op het gemeentehuis

Online training Op het gemeentehuis

Werkt u op een gemeentehuis en wilt u inwoners met dementie goed te woord kunnen staan en kunnen helpen? Doe dan deze training.

Deze training is vooral geschikt voor de teams: Gebied, Dienstverlening en BOA’s en Klantcontact.
De training is ook interessant voor de teams: Ondersteuning Sociaal Domein, A/B dienstverlening Omgeving, Opdrachtgevers beheer, Opdrachtgevers beleid en Projecten.

dementievriendelijk bij de bank

Online training Bij de bank

In het bankwezen krijg je af en toe te maken met klanten met dementie. Weet je hoe je goed met hen omgaat? Dat leer je in deze training, die is ontwikkeld in samenwerking met de Rabobank.

dementievriendelijk in de mondzorgpraktijk

Online training In de mondzorgpraktijk

Weet jij wat je moet doen als je iemand met dementie in de praktijk krijgt? Test je kennis in deze speciale training, die ontwikkeld is in samenwerking met KNMT.

dementievriendelijk bij de kapper

Online training Bij de kapper

Als kapper of hairstylist krijg je af en toe te maken met klanten met dementie. Weet jij hoe je goed met hen omgaat? Dat leer je in deze training, die is ontwikkeld in samenwerking met Qioz Zorgkappers.

dementievriendelijk in de horeca

Online training In de horeca

Als horecamedewerker krijg je af en toe te maken met klanten met dementie. Weet jij hoe je goed met hen omgaat? Dat leer je in deze training, die is ontwikkeld in samenwerking met Grand Hotel Huis ter Duin.

dementievriendelijk aan de telefoon

Online training Aan de telefoon

Weet wat je moet doen als je een klant met dementie aan de telefoon krijgt. Deze training is geschikt voor mensen die regelmatig telefonisch klantcontact hebben. Deze training is ontwikkeld in samenwerking met CZ.

dementievriendelijk in de taxi

Online training In de taxi

Leer dementie herkennen en weet wat je moet doen wanneer je een klant met dementie vervoert. Je leert het in deze gratis training, die ontwikkeld is in samenwerking met Sociaal Fonds Taxi en Connexxion.

Dementievriendelijk in het openbaar vervoer

Online training In het openbaar vervoer

Als medewerker in het openbaar vervoer krijg je af en toe te maken met klanten met dementie. Weet jij hoe je goed met hen omgaat? Dat leer je in deze training, die is ontwikkeld in samenwerking met NS en Connexxion.

We kunnen er echt niet omheen: meer en meer inwoners en organisaties krijgen dagelijks te maken krijgen met dementie. Er ligt een gezamenlijke uitdaging om er met elkaar voor te zorgen dat mensen met dementie en hun naasten zo prettig mogelijk in Berkelland kunnen blijven wonen. Dat doen we nu al en dat blijven we ook doen. Samen met ondernemers, organisaties en inwoners willen we ons daarvoor inzetten - Marijke van Haaren, wethouder WMO

Waarom Samen dementievriendelijk?

In Nederland leven naar schatting 280.000 mensen met dementie. Omdat we steeds ouder worden, stijgt dat aantal in 2040 naar 550.000. Mensen leven gemiddeld acht jaar met dementie, waarvan de eerste zes jaar thuis. Wij willen de komende vijf jaar Nederlanders bewust maken van de impact van dementie op de samenleving. Het helpt als mensen dementie niet alleen herkennen, maar vervolgens ook iets kunnen betekenen voor iemand met dementie of een mantelzorger.

Samen dementievriendelijk is een gezamenlijk initiatief van Alzheimer Nederland, pensioenuitvoeringsorganisatie PGGM en het ministerie van VWS en is onderdeel van het Deltaplan Dementie.