Ga direct naar de contentGa direct naar de footer

Dementievriendelijk Brabant

De PGraad en Zet zijn initiatiefnemer van het platform dementievriendelijk.nl, met als doel om Brabant dementievriendelijk te maken. Op het platform vind je alle informatie rondom Brabantse initiatieven, ervaringsverhalen en praktische oplossingen voor veelvoorkomende vraagstukken. De verhalen van de Bekende Brabanders die je hieronder leest dienen als inspiratie om alle mensen en organisaties in Brabant op te roepen dementievriendelijk te worden! 

 

Cabaretière Karin Bruers

Karin Bruers staat voor een dementievriendelijk Brabant en heeft wel een idee hoe we heel Brabant dementievriendelijk kunnen maken.
Bekijk de video!

De herinnering die ik nooit wil vergeten: als ik vroeger s'avonds laat thuis kwam van een optreden, dat ik dan mijn kindje tevreden in het bedje zag liggen

De herinnering van comédienne Christel de Laat

Een verhaal delen wat niet vergeten mag worden? Ik neem jullie mee naar het jaar 1987. Ik was net gescheiden van mijn eerste man en woonde voor het eerst in mijn leven op mezelf met mijn twee kinderen, Sanne van acht en Denny van zes...

De Laat Foto sociale benadering dementie
Hier voelde ik de puurheid van het leven tot in de toppen van mijn tenen, mijn vrijheid na een niet zo’n fijne tijd en het avontuur.

“Doe de gij ook mee?”

Christel de Laat neemt graag het voortouw om Brabant dementievriendelijk te maken. In deze video legt zij uit waarom! “Doe de gij ook mee?”

Ook Meike de Jong doet mee

In deze video vertelt nieuwslezeres en jounaliste Meike de Jong waarom het belangrijk is dat heel Brabant dementievriendelijk wordt. 
Bekijk de oproep!

De herinnering van Meike

Meike de Jong deelde haar herinnering aan haar Elsje met ons: “Mijn sterke tante Elsje wil ik me altijd herinneren, omdat ze een voorbeeld voor me was en is.” 
Lees de herinnering van Meike.

Alle Brabantse bedrijven dementievriendelijk

Wim van der Meeren staat voor een dementievriendelijk Brabant. Hij roept alle MKB-bedrijven in Brabant op om dementievriendelijk te worden en te leren omgaan met klanten of bezoekers met dementie. Doe ook mee en volg (samen met je collega's) één van onze branchetrainingen:

Mooie herinneringen van Wim van der Meeren

Wim van der Meeren vertelt: “Ik herinner mij nog een feestavond op de PG-afdeling van het verpleeghuis. Er werd gedanst en ik danste met een 80-jarige mevrouw. De sfeer zat er goed in. Tot op een gegeven de mevrouw tegen mij zei dat ze nu toch echt naar huis moest want anders werd haar moeder kwaad.”

Lees meer herinneringen van Wim van der Meeren.

Wim van der Meeren brabant dementievriendelijk

Henri Swinkels

In deze video roept Henri Swinkels, gedeputeerde provincie Brabant, iedereen op om mee te doen aan een dementievriendelijk Brabant en onze online training te doen. Bekijk de oproep en doe mee!

Herinnering aan zijn vader

Henri Swinkels deelde een herinnering aan zijn vader, een groot kunstliefhebber en kenner, met ons.