Ga direct naar de contentGa direct naar de footer

Dementie is volksziekte nummer 1

300.000 Nederlanders hebben dementie. Zij kunnen in situaties terecht komen waarbij jij hulp kunt bieden. Vergroot jouw kennis en leer omgaan met mensen met dementie. Doe de gratis online training die bij jou past!

Hoe belangrijk is het dat we dementie herkennen?

'Ik wilde laatst iets in de winkel vragen, maar ik wist niet meer wat…’. Paul en zijn vrouw vertellen hoe ze altijd open zijn over dat Paul alzheimer heeft. Om zo het gevoel te krijgen dat hij wel begrepen wordt, dat mensen rekening met hem houden. En hoe belangrijk het is dat mensen dementie herkennen. 

Dementie herkennen Paul

Gloednieuw spel voor kerken

Iedereen in de samenleving krijgt te maken met dementie, ook kerken. Hoe kun je mensen met dementie beter en langer betrekken bij kerkelijke activiteiten? Die vraag is niet altijd eenvoudig te beantwoorden. Met het gloednieuwe - gratis - spel ‘Ik geloof in jou’ ontdekken kerken wat ze kunnen doen om toegankelijk(er) te worden voor mensen met dementie. 

Speelkaarten dementievriendelijk

900 jonge maatjes voor mensen met dementie

Samen een museum bezoeken, boodschappen doen of een cappuccino drinken. Per 1 januari 2024 gaan honderden jongeren, in het kader van maatschappelijke diensttijd, wekelijks op bezoek bij iemand met dementie. Ons nieuwsbericht geeft je een inkijkje in deze unieke coproductie met Careibu.

Tiener + dame met dementie drinken koffie

Dementievriendelijkheid op de werkvloer

“De zwaarte op mijn schouders zakte weg. Het heeft mij ontzettend geholpen en erg veel rust gegeven.” Yvonne’s man Robert is begin 50 als hij wordt gediagnostiseerd met de ziekte van Alzheimer. Haar werkgever, BMW MINI dealer Ekris, stelt zich uitermate dementievriendelijk op. En dat biedt ongelooflijk veel troost in een moeilijke en verdrietige periode. Yvonne vertelt erover in een interview.  
 

Yvonne - dementievriendelijk bedrijf