Alzheimer Nederland
Ga direct naar de contentGa direct naar de footer

Hoe werkt de online training?

Herken jij iemand met dementie?

Wist je dat 290.000 mensen in Nederland dementie hebben? Zij kunnen in situaties komen waarin wij hun hulp kunnen bieden. Hiervoor moet je de signalen van dementie weten te herkennen. Een voorbeeld van een signaal is vergissing in tijd en plaats. Weet jij hoe je hiermee omgaat?

Trainingen commercial dementie samen dementievriendelijk 2022

Gratis online trainingen

Naast onze basistrainingen bieden wij jou ook gratis trainingen van vijftien minuten voor specifieke beroepsgroepen. Vergroot jouw kennis over dementie en leer vaardigheden in de omgang met iemand met dementie.

Onderwijs toolkit speciaal voor het MBO en voortgezet onderwijs

Ieder uur komen er in Nederland vijf mensen met dementie bij. Ook jongeren krijgen, nu of in de toekomst, met mensen met dementie te maken. Speciaal voor docenten hebben we daarom een gratis onderwijs toolkit ontwikkeld. Leer jouw leerlingen hoe ze dementie kunnen herkennen en hoe ze mensen met dementie kunnen steunen!

Onderwijs toolkit Samen dementievriendelijk

Hoe belangrijk is het dat we dementie herkennen?

'Ik wilde laatst iets in de winkel vragen, maar ik wist niet meer wat…’. Paul en zijn vrouw vertellen hoe ze altijd open zijn over dat Paul alzheimer heeft. Om zo het gevoel te krijgen dat hij wel begrepen wordt, dat mensen rekening met hem houden. En hoe belangrijk het is dat mensen dementie herkennen. 

Dementie herkennen Paul

Dementievriendelijke wijk in Amersfoort

“Mensen kijken nu meer naar elkaar om. Zo kunnen thuiswonende mensen met dementie langer meedoen met activiteiten." Aldus Erna, inwoner van het Amersfoortse Kattenbroek. Samen met mede-Kattenbroeker Anja trekt ze de kar om de wijk dementievriendelijk te maken. Inmiddels hebben bijna 200 inwoners een groepstraining van Samen dementievriendelijk gevolgd. En daar blijft het niet bij. 

Erna dementievriendelijke wijk Kattenbroek