meisje helpt man met dementie op straat

Loop je door? Of help je?

Hans heeft dementie. Je wilt hem graag helpen, maar wat kun je doen? Test je kennis in onze gratis online training van 15 min!

Body

387.297

mensen in Nederland gingen jou voor en zijn al dementievriendelijk!

 

Hoe is dat

in jouw provincie?

 

Afbeelding
kaart-nederland

Campagne ‘Wat kun je doen’

Jongeren en mensen met dementie. Dat lijken misschien twee werelden die elkaar niet zo vaak kruisen. Maar schijn bedriegt. 1 op de 5 mensen krijgt dementie. Het kan ook jouw opa, oma of zelfs je ouders overkomen. De campagne ‘Wat kun je doen’ maakt jongeren bewust dat ook zíj iets kunnen doen om iemand met dementie te helpen.

dementievriendelijk in de horeca

Dementievriendelijk in de horeca

Het aantal mensen met dementie in Nederland neemt sterk toe. Ook als horecamedewerker krijg je af en toe te maken met klanten met dementie. Weet jij hoe je goed met hen omgaat? Dat leer je in deze training.

dementievriendelijk in de winkel

Dementievriendelijk in de winkel

Mensen met dementie willen graag zo lang mogelijk zelf hun dagelijkse boodschappen doen. Als medewerker in een winkel kun je hen dus tegenkomen. Doe de gratis training, zodat je hen goed kunt helpen.

Jouw orgaisatie dementievriendelijk

Jouw gemeente dementievriendelijk

campagne wat kun je doen

O.a. deze organisaties gingen jou voor:
Albert Heijn
PGGM
Tzorg
VUmc
Huis ter Duin
KPN
man met dementie in pauzemobiel

Samen stilstaan bij herinneringen

Op pad met de Pauzemobiel

Teun Toebes van s Teun en toeverlaat heeft iets nieuws bedacht: de Pauzemobiel! In een heel knus autootje neemt hij mensen met dementie mee op een nostalgische trip. Zijn passagiers fleuren er helemaal van op.